
Ayrıca bir torba dolusu kabuklu midye getirmişler. Hemencecik bir Spagetti al frutti di mare ( deniz mahsullü) hazırladım. En irilerini özel bir antre için ayırdım.
Geçen sene Nisan'da İtalya'ya gitmiştik. Tarifesine vereceğim midyeler ön atıştırma olarak soframıza geldiğinde lezzet doruklarında öylesine uçtuk ki..Lakin 3-5 İtalyanca kelimemle aşçının anlattıklarını pek kavrayamadım. Derken kendimi mutfakta buldum ve aşçıya yamaklık yaparak işi kaptım..
Yapması çok kolay..yeter ki balıkçınız irice çok iyi yıkanmış taze Kabuk Mavi Midye tedarik etsin.
Ristorante Bellitalia'nin Pestolu Midyesi

MALZEME:
15-20 adet açılmış midye
PESTO SOS:
1 çay bardağı galeta tozu, tercihen ekmek artıkları ile evde yapın
½ çay bardağı zeytin yağı
Rendelenmiş Parmesan peyniri, yoksa az tuzlu İzmir tulum da iş görür
2-3 kaşık çam fıstığı
3-4 diş sarımsak

Tüm malzemeyi robotta halledin, koyu akmayan bir kıvamda olsun. Gerekirse yağı ekleyin. Midyelerin üzerine sürün ve ızgara bölümü ısıtılmış fırına verin...10 dakikada hazır
Elbette sıcak servis....
Yanında Barudi' nin beyazını içtik.
Henüz tanışmadıysanız acele edin...
Müj
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder