
Kendime göre bir Hint-Türk karışımı mutfak oluşturdum..Zaman zaman tarifleri sizlerle paylaşmak istiyorum..
Hintli Tavuğumuz ile başlayalım:
Tarif 5-6 kişiye rahat yeter.
1.5 kg iri doğranmış derisi ve kemiği alınmış tavuk kalça.......................yağda VOG tavada kavurun
bolca iri doğranmış taze soğan, dilimlenmiş zencefil..............................ekleyin
1 avuç sarımsak 3e bölünmüş, minik kıyılmış kırmızı biber.......................''
1 avuç her türden taze mantar, irice parçalar halinde................................''
şimdi bol zerdeçal, pul biber, az kimyon, hardal tozu, tuz, k.biber..............''...kavurmaya devam
Diğer yandan 1 bardak yoğurdu 1 dolu çorba kaşığı mısır nişastası ile iyice karıştırın, kenarda dursun, ayrıca mevsimine göre 1 avuç ıspanak, brokoli veya az haşlanmış taze fasulye hazırlayın.
Kavrulan ete, 1 bardak et suyu veya sebze suyu ekleyin, sebzeleri ekleyin, hafif soteleyin, üzerine yoğurt karışımını boca edin, 5-10 dak daha kısık ateşte pişirin. Kıvam çok yoğun ise biraz daha sıvı ekleyin.Ispanak kullanacak olursanız, sona bırakın, ateşi kapatınca ekleyin, sıcaklık yetecektir, biraz diri kalsın.

Yanına Yasemin pilavı olmazsa olmazıdır.. Üstünü soyulmuş teflon tavada kavrulmuş bademle süsleyin..
Soframızı Corvus'un hafif soğutulmuş kırmızı Karga'sı ile taçlandırdık.
Göreceksiniz, bu yemek en garantili davet yemeği listenize kesin aday olacaktır...
Kalın sağlıcakla..
Müjde
Ben bu yemegi Mujde'den ogrenip yaptim. Benim gibi mutfakta beceriksiz birini bile sertifikali sef gibi gorseren bir yemek. Ek olarak: Yasemin pilavina pistikten sonra bir de ince dereotu katmami onermisti Mujde...
YanıtlaSil