Hellolardan bir demet

Yeşil ile mavinin buluştuğu cennet köyümüzden sizlere kocaman bir merhaba. Tüm güzellikler sizin olsun.

20 Haziran 2013 Perşembe

Salamurasız sarmalık asma yaprağı

Konserve şişesinde asma yaprakları...çok basit..


Ola ki bugünlerde kentten bunaldınız, biber gazı, TOMA..vs..tatsızlıklarından kısa bir nefes almak için kendinizi kırlara, köylere atmak istediniz..sepetinizi yanınıza alın. Bir sürü güzellikler sizi bekliyor, kır çiçekleri..tohumlar..asma yaprakları..

Azıcık bir emekle kileriniz için asma yaprağı
stokları yapabilirsiniz. Ben salamuraya yatmış asma yapraklarını pek sevmem, tadı tuzu çok keskin gelir. Tarifini vereceğim yöntem çok pratik.

Özellikle pırıl, pırıl parıldayan körpecik, ince damarlı yaprakları gözünüze kestirin ve elinizle toplayabileceğiniz kadar kırın, ana gövdeyi zedelemeyin.Kükürt tozu atılmamış olsun, bunu yaprak üzerindeki sarı izlerden anlarsınız.

Mümkünse aynı gün yaprakları işlemekte fayda var. Yok akşam haliniz kalmadıysa poşette buz dolabında bekletin.

Yapraklarınızı güzelce yıkayın ve bez mutfak havlusu üzerine serin..hiç su kalmamalı...saplarını koparın..2-3 adet üst üste koyun ve Ayten Hanım gibi, fotoğrafta izleyeceğiniz şekilde, minik bohçalar yapıp, kuru bir Paşabahçe şişesinde bastırarak istifleyin. Daha önce kullanılmamış, yamulmamış kapağı sıkı sıkı kapatın.
Bir şişe bir tencerelik malzeme sağlar.

İşlem bitmiştir. En az bir sene karanlık kilerde dayanır. Asma yapraklarını pirinç ile doldurmadan 'blanşe' etmeli, yani kısaca kaynar suya batırmalı ki, yumuşasın ve sararken kırılmasın.

Ege usulü iç harcı tarif ve pişirmelere daha sonra geçeriz..

Afiyetiniz bal şeker olsun!!

Müjde





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder