Ev yapımı hardal ile bir Gurmenin kalbini tavlarsınız
Avrupa seyahatlerinden çeşit çeşit hardalla dönerim köye. Kavanozlar küçüldükçe malum hardalın fiyatı artar..
Geçenlerde kendim yapmaya kalkıştım. Netice çok başarılı oldu. Buyurun siz de deneyin.
Sırrını da vereyim. Hardal yapımı çok kolay. Farklı deneyimler sonucu kıvamını tutturdum.
Marifet hardalın olgunlaşması, cümle komik oldu ama lütfen gülmeyiniz. Buzdolabında kavanozda 2-3 hafta bekleyince tadına ulaşıyor. Hardal tohumunu pazarda veya aktarda bulabilirsiniz.
Müjde'nin ev hardalı
150 gr sarı hardal tohumu
50 gr kahve rengi hardal tohumu
1,5 bardak sirke, çok keskin olmasın. Kalitelisini tavsiye ederim
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı şeker
3 çay kaşığı tuz
1 diş ezilmiş sarımsak
1 dal biberiye
Başta hardal tohumlarını, daha sonra tüm malzemeleri robotta macun haline getirdim.1 gece üstü açık beklettim. Ertesi gün 2-3 minik kavanoza doldurdum. Unutmayın bir süre bekleyecek.
Kıymetini anlayan eş dosta harika hediye oluyor. Hele üstüne köy tarzı bir çiçekli bez bağlayınca pek şık oldu..
kattığım salçadan dolayı hardalın rengi alışa gelmişten farklı oluyor. Ama tadı doğrusu harika
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder