Hellolardan bir demet

Yeşil ile mavinin buluştuğu cennet köyümüzden sizlere kocaman bir merhaba. Tüm güzellikler sizin olsun.

27 Mart 2013 Çarşamba

acı pul biberle bahar büyüsü..

Bu sene nereye saklandı bahar?

Geçen gün en nihayet pencereden şöööyle bir kendini gösterdi bahar, biz de dayanamadık ve süsledik havuzumuzu papatyalarla..hepimizin içi açıldı..Yolunuz düşerse bekleriz Şirince köyümüze..






Yıllardır pul biberimi kendim yapmak isterim. Çarşıdan aldığım bir türlü içime sinmez, katkılar..boyalar..
Baktım geçen yaz kurutup astığım tatlı ve acı biber hevenkleri gözümün içine gülüyor. Pul biber imalatım  acayip başarılı oldu. Üşenmeyin deneyin..Baktım baharın geleceği yok, salatanın, etin, çorbanın üstüne serpiyorum acıları, bari içimiz ısınsın!

Acılı pul biber

İlkin yıkadım, bir gece açıkta kurutup çekirdeklerini çıkardım. Parça parça kırıp ister tavada, ister fırında biraz pişirdim. Daha ziyade içindeki nemin tamamen yok olmasını sağladım. Robottan geçirdim, iriliği isteğe bağlı ayarlanır.
Tekrar tavaya alıp orta ateşte 10dak. çevirdim. İndirdikten sonra üzerine az miktarda deniz tuzu ve zeytinyağı geçirdim ve 2-3 gün açıkta bıraktım. Ara sıra karıştırdım. 15,20 biberden dünya kadar ürün çıktı. Konu komşuya yeter..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder