Arkadaşım bu tarifi kendi geliştirmiş. İziniyle sizlerle paylaşıyorum.
Marmelat yoğun kıvamda, çok hafiften acımsı, ayrıca çok çok tatlı değil. İngilizlerin 'English breakfast jam' dedikleri tipten.
LİMON MARMELATI
13 tane limon..
1.5 kg şeker
3 çorba kaş. mısır nişastası
1 kapak rom veya kanyak
3 limonu kabukları ile iri iri doğrayın, tabii ki çekirdeklerini çıkarın.Robottan geçirin. İyice püreleşsin.
Diğer 5 limonun kabuğunu rendeleyin.
Otelimizin mutfağında Ferda |
limon suyu, şeker ve limon püresini geniş bir tencerede kaynamaya alın. Kıvamlanınca, azıcık su ile sulandırdığınız nişastayı ekleyin, sulandırmadan katarsanız topaklaşır.
Minik bir porselen tabağa azıcık marmelat katın ve soğutun. Koyuluğu size göre iyi ise işlem tamamdır.Sulu ise biraz daha nişasta eklenebilir.
Ocağın altını kapatınca rom ve limon kabuğu rendelerini ekleyin.
Ben hemen, henüz soğutmadan kavanozlayıp, ters çeviriyorum. Vakum yapıyor ve en az 2 sene dayanıyor, asla küf yapmıyor.
Tatlı-ekşi afiyetle yiyin!!
müj
rendelerken, mis gibi koku sardı etrafı |
marmelat kıvamlandı, pişerken şeffaflaştı |
marmelat hazır |
Rom nedir kanyak nedir
YanıtlaSil