Kucak dolusu selamlar,
iki gündür benden havadis yoktu, feci surette farkındayım. Fotoğraf yüklemek konusunda ciddi bir sorun yaşıyorum. Teknolojik acizliğimin kurbanıyım desem..Cep.telimden yeni çektiğim fotoları teker teker yüklemeyi başaramıyorum. Her defasında tüm envanter beraberinde yükleniyor. Binlerce oldu, hep tekrar fotolar, tamamen gereksiz. Fotosuz da yayına girmek istemedim. Yapacak bir şey yok, üstesinden gelince daha sonra eklerim artık..kusura kalmayın..
Bugünlerde limonlarla çok fazla oynaşıyorum..reçeli, limonatası, chutney'i..Baktım limonata pek güzel, lakin sıcak yaz aylarında insanın daha çok içi çekiyor. Bir formül geliştirdim. Şu sıra limonlar çok sulu, fiyatı ucuz, buralarda 1-1,5lira kilosu pazarda. Gittim kasabada bir ahbabımın ağcının malını toptan kapattım. Bizim köyde kaç yıldır deniyorum, yetiştiremedim, bazı kış gecelerimiz don yapıyor, ağaç dayanmıyor, kuruyor.
Limonatamın özünü, yani konsantresini şimdiden hazırladım ve poşetlerde dondurdum. Nefis oldu. Sanırım son 3 gündür elli kilo civarı mamül ürettik, daha da devam ediyoruz.
Bizim otelde yazın konuklara ikram etmek hoş olacak.
"Otelimizin mutfağında süper meraklı ve yetenekli Mutfak Perimiz Hayriye Kalfa limonata yaparken"
KIŞTAN LİMONATA
4 adet limon kabuklarını rendenin ince tarafında rendeleyin ve suyunu sıkın.
1,5 çay bardak şeker rendelenmiş kabuk ile iyice ovun
limon suyunu ekleyin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın
minik 1parça zencefil istenirse mamülün içine rendelenir, hoş tat veriyor, mutlaka taze olsun
Bu şekildeki konsantre mamülü buz dolabı poşetine aktardım ve dipfriz'de dondurdum.Denemek için bir torbayı sıcak suya batırdım, hemen eridi. Sürahi de 5 bardak soğuk su ve biraz buz ile seyrelttim. Bardaklarda nar tanesi ve nane ile süsledim..valla enfes oldu..Esas stoklar yazı bekliyecek
En derin dileklerimle, kalın sağlıcakla
müj
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder