Mutfak ve sohbet dostları..hoş akşamlar diliyorum..
Az önce karışık narenciye reçellerimizi tattık..bu sene ki kadar enfes hiç olmamışlardı...Baş yapıt kıvamında. İşin en matrak durumunu da anlatmadan geçemeyeceğim, neredeyse tonlarca reçel-marmelat üretimi yaparım, ama tadım dışında yemek hiç aklıma gelmez. Kış mevsiminde yaptığımız reçelleri yazın Otel konuklarına sunuyorum, pek makbule geçiyor..
Çok miktarda kabuk rende elimizde var. Atmaya kıyamıyorum. Seneler önce geliştirdiğim formülü tüm dostlarıma veriyordum, buradan aktarayım..işinize yarar.
Limon-turunç-portakal-greyfurt kabuğu rendesi
Meyve rendelerini karışık veya tek tip olarak şeker katmanları ile resimdeki gibi kavanozlayın ve buz dolabında stoklayın.Valla senelerce dayanıyor. Kek hamuruna veya demlikteki çaya 1-2 çorba kaşığı ekleyin. Taze kokulu bir aroma yayılacak..
Kalın sağlıcakla
muj
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder