Hellolardan bir demet

Yeşil ile mavinin buluştuğu cennet köyümüzden sizlere kocaman bir merhaba. Tüm güzellikler sizin olsun.

29 Ocak 2013 Salı

Narenciye kabuğu stokta..kekte..çayda..

Mutfak ve sohbet dostları..hoş akşamlar diliyorum..

Az önce karışık narenciye reçellerimizi tattık..bu sene ki kadar enfes hiç olmamışlardı...Baş yapıt kıvamında. İşin en matrak durumunu da anlatmadan geçemeyeceğim, neredeyse tonlarca reçel-marmelat üretimi yaparım, ama tadım dışında yemek hiç aklıma gelmez. Kış mevsiminde yaptığımız reçelleri yazın Otel konuklarına sunuyorum, pek makbule geçiyor..

Çok miktarda kabuk rende elimizde var. Atmaya kıyamıyorum. Seneler önce geliştirdiğim formülü tüm dostlarıma veriyordum, buradan aktarayım..işinize yarar.

Limon-turunç-portakal-greyfurt kabuğu rendesi

Meyve rendelerini karışık veya tek tip olarak şeker katmanları ile resimdeki gibi kavanozlayın ve buz dolabında stoklayın.Valla senelerce dayanıyor. Kek hamuruna veya demlikteki  çaya  1-2 çorba kaşığı ekleyin. Taze kokulu bir aroma yayılacak..

Kalın sağlıcakla
muj

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder