Hellolardan bir demet

Yeşil ile mavinin buluştuğu cennet köyümüzden sizlere kocaman bir merhaba. Tüm güzellikler sizin olsun.

21 Ocak 2013 Pazartesi

Semiha Halamın Sütlü İncir Tatlısı

Keskin rüzgarlı, berrak bir Şirince kış günü..merhaba,
3 saat at üzerinde dağlarda koşturdum..Dönünce lezzetli bir tatlı canım çekti..yapımı kolay olsun, içinde bolca mevsim ürünleri olsun, akşam çayına da mutlaka birileri uğrar, damakta hoş bir tat kalsın istedim.

Semiha halamın sütlü, cevizli incir tatlısı

ölçüler kabaca, aşağı yukarı  

500gr kuru inciri                
1-2saat sütte ıslatın, hafif yumuşayınca kadar bekletin. Sonra karnı yarık gibi ortadan yarın. Sapı kalsın, pişince dekoratif görünüyor.
Ceviz içi ile incirlerin içini doldurun. Cevizi kabuklu alıp, ihtiyaca göre ayıklayın. Yoksa besin değerini yitiriyor
                                                                 
İncirleri Borcama yerleştirin, üzerine 2-3 kaşık şeker ve 1 paket vanilya, az tereyağ ve süt dökün, incirlerin yarısını örtecek kadar

Sütü çekene kadar, 40dak. civarı fırında 150derecede pişirin

Mmmmh..afiyet olsun!!

Sağlıcakla kalın
müj                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder