İlk kelimeleri, kendime şaşırıyorum, büyük kalp çarpıntısı ile yazıyorum..
Biricik küçük oğlum Tavit'in yardımı ve desteği ile (12 yaşında), bloggu açtık. Ben valla beceremezdim..
Neden bu işe girişiyorum?
Mutfak, yemek, gusto ve gurmeler üzerine her şey yazıldı, söylendi..Amerika'yı tekrar tekrar keşfedemeyiz ki..bunun farkındayım..
Yıllar önce Şirince'ye yerleştim, neredeyse 30 yıl olmuş..Bu hayat serüveni içerisinde kendi otelimizi de açmıştık..Başlarda oda-kahvaltı hizmeti veriyorduk..derken konukların yemek yeme ısrarı o kadar sıklaştı ki, kendimi mutfakta buldum..Oldum olası yemek pişirmeye meraklıyım, evde çok sık şölen sofraları hazırlarım, bu nedenle 'profesyonel' otel ortamına hemen adapte oldum. Uzman, eğitimli aşçı tutmak aklımın ucuna bile gelmedi. Neticede evimdeki misafirlerimi nasıl ağırlıyorsam, otelimizde aynı yolu izleyecektim..
Ve bastım düğmeye!
Tüm dostlarımdan en iyi yaptıkları yemeğin, tatlının tarifini istedim..Herhangi bir yöre mutfağına da saplanmamaya kararlıydım..Yok Ege, yok Akdeniz, yok Veganmış..enfes o kadar yiyecek var ki dünyada..Biz neyi seviyorsak konuklar da elbette sever dedim..
15-20 yıl içinde öylesine bir birikim oldu ki, sepetim taşıyor..Ciddi ciddi paylaşma ihtiyacı ve zamanı geldi..
Reçete ve tarif ötesi bir şeyler..
Günlük yazılarım kısa olacak, bu belki en uzunuydu .Tarifelerden çok ip uçları aktarmak istiyorum muhabbetli mutfağımdan..Likör yapımından ayrıntılar, kırma ve sele zeytin'de detaylar-tam mevsimi üstelik, en ucuz sanayi kaşarından nasıl nefis füme peynir yapılır..vs..vs..
..Mutfak ve ötesi maceralarıma beraberce atılıyoruz, şu noktadan itibaren artı dönüşü yok..heyecanlı ve sevinçliyim..
Şirince'den selam
muj
Hay Allah..Telefon arşivimden bir zeytin dalı foto'su ekleyecektim..ama şansa bak Tavit'in Iron maiden'i geldi..bunda da elbette hayır vardır..Tanımayanlara tavsiye edilir, bazı parçaların ben bile hastası oldum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder