Bir kaç günlüğüne Mardin deydim. Kış gelmeden oradaki 'Konak yavrusu' evimizin damını aktarmaya gitmiştim. Dönüşün ertesi günü kendimizi Datça'da Hayıt Bükünde bir sahil düğününde buluverdik.
O kadar güzeldi ki...bir kez daha evlenesim geldi...Gelin büyülü bir peri kızıydı, gece boyunca gözümü alamadım.
Sevgili arkadaşım Bülent'in 'Aşina Otelinde' ağırlandık.(www.villaasina.com ). Bülent mimar ve otelci iken üstüne bir de usta şef aşçı olmuş . Bazı reçetelerini sizlerle paylaşacağım.
Dönüşte bol bol badem aldık. Bülent'in tavsiyesi ile 'Pehlivan' mağazasına uğradık. Genç patron Kadir bizi bilgilendirdi. Bademin cinslerini öğrendik. Sıra Badem, Ak Badem ve en kıymetlisi Nurlu Badem. Fiyatları kilo başına 35-55 tl arası. Sabunlar rengarenk, her derde deva kantaron yağları şişelenmiş, zeytin yağı taş baskı.
Başak ve Jim'in Düğün Davetiyesi |
Az önce bademlerimi suya yatırdım. İzmir 'Sefarad Mutfağı' kitabından ( ISBN 975-977-37-1-6 ) Maronçinos ( Badem Kurabiyesi ) pişireceğim...olağanüstü bir nefaset. Tarifi gelecek.
Mutfağıma dönüyorum, size huzurlu bir yaz sonu diliyorum.
Müjde
Birazdan dükkanı boşaltacağız |
Kantaron Yağı ve sabunlar |
En makbulünden Nurlu Badem |
Zeytinyağı 3 farklı kategoride |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder