Daha leziz bir sos tanımadım!
İtalyanlar sağ olsunlar, Akdeniz'in otlarını, baharatlarını, sebzelerini öylesine harika harmanlıyorlar ki...kıskanmamak elde değil!
İri yapraklı fesleğen, künar (çam fıstığı), sarımsak, zeytinyağı ve parmesan peynirinden yaptıkları PESTO sos her şeyin yanına iyi gidiyor. Spagetti'ye, çorbaya, etin üzerine ekleyin. En basit yemek bir şölene dönüşüyor.
Bunun Turkish versionu üzerinde epeydir uğraşıyorum. Son yıllarda şarküterilerde konserve şeklinde küçük kavanozlarda satılan bana ağır geliyor. Kendi buluşum çok başarılı oldu, buyurun deneyin.
Fesleğeni bizim İlyastepe'de büyük tarhlarda yetiştiriyoruz. Denemek için bu sene evin önünde geniş saksılara da ektim, çok başarılı oldu. 5-6 yaprak için tarlaya koşmama gerek kalmadı.
Çok güneş alan balkonda deneyin, çiçeklenmeye başlayınca kafalarını koparın, yapraklanma artar.
Otelimizin yaz güzellerinden Sultan bir demet fesleğen getirdi, 15 dakikada pesto hazırlandı.
Minik kavanozlara katıp donduruyorum. Şimdiden kış stoğumuz hazır. Kullanacağım zaman dondurucudan bir kavanoz çıkarıyorum, buz dolabında en az bir hafta dayanıyor. Sakın Mikro dalgaya koymayın, rengi kararıyor.
İçine bazen ceviz de katıyorum, lezzetli oluyor, fakat rengi biraz kahve rengine çalıyor.
Müjde'nin Pestosu
1 demet iri yapraklı fesleğen
4-5 diş sarımsak
1 avuç Künar, Teflon'da hafif kavrulmuş
½ çay bardak zeytinyağı
her türlü artık peynir, çok tuzlu olmasın
ceviz, rengini hafiften bozuyor
Bütün malzemeyi robottan geçirin, ister macun kıvamına, ister dişe gelir hale getirin ve hemen kavanozlayıp, dondurun.
Davet yemeklerinde çoook sükse yapacaksınız!!
Afiyet bal şeker olsun
Müjde
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder