Hellolardan bir demet

Yeşil ile mavinin buluştuğu cennet köyümüzden sizlere kocaman bir merhaba. Tüm güzellikler sizin olsun.

2 Ağustos 2013 Cuma

Kıbrıs'tan Hellimli poğaça

Geçen hafta sonu bir danışmanlık işi için Kıbrıs'a davet edildim. Yıllar olmuştu 'Yavru Vatana' gitmeyeli.
Harika bir vesile oldu. Dostları gördüm..müthiş coğrafyayı içime sindirdim..nefis yemekler yedim..en hakiki Hellim peyniri yapmasının öğrendim..
Nafiye Hanımın annesi-babası Meryem ve Zekai, 1960 lerde İngiltere'ye göçmüşler, memlekete dönersek bir gün, kimsenin hayal edemeyeceği bir malikane yapacağız demişler. Hayallerini gerçekleştirmişler, baş döndürücü bir saray olmuş. Şimdilerde bu yeri çok özel bir Küçük-Butik Otele dönüştürmek istiyorlar.

Yıllarca Türkiye'nin en güzel minik Otellerini okuyucu ile buluşturan 'Küçük Oteller Kitabı-The Little Hotel Book'un yazarlığını Ex-Kocam Sevan Nişanyan, daha sonra kardeşim Mutlu Tönbekici ile paylaştım... www.kucukvebutikoteller.com veya www.gezginsincap.com
Buradan gelen tecrübeyi Butik Otel danışmanlığında değerlendiriyorum. Kıbrıs ziyaretimin sebebi de buydu..

Gelir gelmez Nafiye Hanım bizi nefis bir ev limonatası ve Hellimli poğaça ile karşıladı. O kadar nefisti ki, tarifini hemen aldım.
Büyük bahçenin bir köşesinde 15-20 keçi var. Her gün ev yoğurdu, Hellim peyniri üretiliyor. Onunda tarifini daha sonra size aktaracağım.

Nafiye'nin Hellim poğaçası

4  su bardak un
2       ''              buğday unu
1       ''              ay çiçek yağı
1  kalıp küp doğranmış Hellim peyniri
1  mini paket yaş maya, az ılık su ile kabartın
az şeker, az tuz ve kuru nane

Bütün malzeme ile yumuşak cıvık bir hamur tutulur, yarım saat mayalandırılır, Muffin kalıplarına doldurulur.
Üzerine susam ve karacocco (çörek otunun Kıbrıscası) serpilip sıcak fırına sürülür. Aşağı yukarı 30 dakikada
mis gibi koku yayılınca, Hellim poğaçaları hazırdır.

Afiyet olsun
Müjde






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder