Kendi ev ihtiyacımız için senede 60-70 kavanoz şişe domatesi üretiyoruz. Sene boyunca mutfakta en büyük kurtarıcım, çorbada..güveçte..spagetti sosunda..vs..vs
Domatesi kendi bahçenizde yetiştirebiliyorsanız şanslısınız. Yoksa pazardan kasa ile almak en iyisi, 1 kasa 10-12 kilo civarı çekiyor..17 büyük kavanoz çıktı. Ayrıca içine tatlı etli kırımızı biber ekledim, hem renk, hem lezzet kattı.
Haydi iş başına...
Malzeme
1 kasa domat (Ege ağızı)
5 kilo tatlı kırmızı biber
tuz, az zeytinyağı
Domatları leğene koydum ve üzerinden kaynar su geçirdim. Böylelikle kolay soyuldular. Vaktim olmadığında soymadan robota atıyorum, bana göre netice çok değişmiyor. Kimi hassas ustalar bunu sevmiyor.
Biberlerin de sapını, çöpünü, çekirdeğini ayıklayıp robota attım. Tüm malzemeyi 2-3 büyük tencereye bölüştürüp pişirdim, iyice kaynayıp suyunu çekmeli, köpük kalmamalı, orta karar tuz ve altını kapatınca birazcık zeytinyağı ekledim.
Sıcak sıcak kavanozlara aktardım, ağzına kadar doldurun, hava boşluğu kalmasın.
DİKKAT: Her sene yeni kavanoz kapağı kullanmalı, çünkü açarken genelde kenarından kanıttırıyoruz, kapak bir daha ki kullanımda hava alıyor, ürün bozuluyor.
Kapakları bir kaç dakikalığına kaynar suya atıyorum, steril oluyor ve kapağı iyice sıkınca garanti tutuyor.
Kavanozları soğuncaya kadar bir bezin üzerine ters çevirdim. Daha sonra tercihen karanlık serin bir kiler veya depo odasında 2 seneye kadar saklayabilirsiniz. Açılan kavanoz mutlaka buz dolabına girmeli.
P:S: Stoktaki kavanoz kapağında bombe varsa, sakın kullanmayın. Üretim hatası olmuş!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder