Hellolardan bir demet

Yeşil ile mavinin buluştuğu cennet köyümüzden sizlere kocaman bir merhaba. Tüm güzellikler sizin olsun.

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Bahar'ın Şeftalili Tiramisu'su..çok hafif..

Çek beni yukarıya...

Orijinali mascarpone peyniri ve bol acı kahve ile yapılan bu İtalyan tatlısının anlamı 'beni yukarıya çek' olduğunu öğrendiğimde bir o kadar daha sevmiştim..Hele ağır bir yemekten sonra..

Sanırım dünyada reçetesi en çok değiştirilen tatlıların başında geliyor Tiramisu..Herkes elindeki malzemeye göre bir şeyler uyduruyor..lüks Cafeler dahil buna..

Size vereceğim tarifi de Bahar ile oluşturduk.. damak zevkimize göre uyarladık..
Muhallebi veya puding bazlı kremaları pek sevmiyorum..fazla yoğun ve çoçuk tatlısı kıvamında oluyorlar..Bizimkisi acaip light light oldu..
Mevsimine göre şeftali yerine çilek, kayısı..vs kullanabilirsiniz.

Şeftalili Tiramisu              

3        yumurta sarısı
3/4     bard. şeker,                    beraberce çırpınız
2,5     paket süt kreması            ayrıca çırpınız
3        yumurta akı                               "
2        büyük paket Labne          yum. sarısına ekleyin, çırpın

3-5     çor.kaş. Malibu              Başka meyveli likör de olabilir, Archers, Cointreau..

Şimdi tüm malzemeyi karıştırın. Mikseri düşük ayarda tutun, çünkü çırpma değil karıştırma işlemi yapıyoruz bu aşamada.

Diğer yandan 2-3 bardak soğuk ve sert Nescafe veya Filtre kahve hazırlayın, şekersiz.

1 büyük kase meyve dilimleri hazırlayın.Üstüne biraz seçtiğiniz içkiden serpin.

Kedi dili bisküvilerini hızlıca kahveye batırıp, hemen çıkartın..Yaklaşık bir paket yeteli olacaktır. Dolabınızdaki tüm süslü ve gösterişli bardakları çıkartın.
Hızlı bir şekilde tüm malzemeyi kat kat bardaklara yerleştirin, en az 2-3 saat buz dolabında beklesin, göreceksiniz daha kıvamlı olacak.....Süslemek için bahçeden bir dal Verbena kullandık, nane de iş görür.






Kalorileri düşünmeden keyfine bakın.

Sevgiler
Yaz Müjdesi



                 
                                                                                  Bahar Yeruşan iş başında

P.S. Sicilya'da MARSALA şarabı kullanıyorlar, likör yerine.



                                                                                       
                                                                                   

2 yorum:

  1. Valla ben yedim ve cok beğendim, süperdi.
    Bahar'in ve Mujde'nin ellerine saglik:)))

    Sevgi ile...

    egemen

    YanıtlaSil
  2. Lucky Club: Lucky Club Casino Site and Login
    Lucky Club offers the luckyclub best casino entertainment, gaming, live entertainment, the best food, drinks and drinks. Join now for great benefits! Book now and get

    YanıtlaSil