Hellolardan bir demet

Yeşil ile mavinin buluştuğu cennet köyümüzden sizlere kocaman bir merhaba. Tüm güzellikler sizin olsun.

20 Temmuz 2013 Cumartesi

Islak kek...Nişanyan evlerinde bir 5 Çayı klasiği

Misafirler yola çıkmış..10 dakika vaktiniz var...Elinizdeki malzeme sınırlı. Fırını 180 dereceye getirin ve hemen işe koyulun...
Bu kekin otelimizde neden bu kadar popüler olduğunu anladınız sanırım...

Bugünlerde bizim ev hayli kalabalık. Maşallah İmece evi gibiyiz. Herkes mutfakta işin bir ucundan tutuyor.
Islak Kek'te yamaklığı İstanbul'dan dostum Ahu Binici üstlendi, kendisi 'aktif yeşil girişimci'lerden. Ecotrend

Kakaolu ıslak kek                     

3      Yumurta
1,5  su bardağı şeker                 beraberce köpürene kadar çırpın

1            ''                                 sıvı yağı (ay çiçek)
1            ''                                 süt
½           ''                                 Kakao
1er    paket                                vanilya ve kabartma tozu
2 fincan un                                sakın daha fazla katmayın!!!

Tüm malzeme sırasıyla eklenir. Çırpılır ve genişce bir Borcama dökülür. Mutlaka dibine fırın kağıdı, yoksa takvim kağıdı koyun. Foto'dan da görüyorsunuz sulu boza kıvamında bir hamur oluyor.

Bu kek çok kabarık olmuyor, ama lezzeti şahane. 25 dakika pişirin, fırın kapağını açıp 5 dakikada daha demlenmesini bekleyin.

Bazen yarım süt-yarım Nescafe katıyorum, bazen kıştan hazırladığım turunç kabuğundan (bakınız daha önceki tariflere) katıyorum...Yani elinizdeki malzemeye göre yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz.

Serviste üzerini dondurma veya çırpılmış süt kreması ile zenginleştirebilirsiniz.


MAKSİMUM  25 dakika..buna özellikle dikkat edin. (ısıtılmış fırın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder