Hellolardan bir demet

Yeşil ile mavinin buluştuğu cennet köyümüzden sizlere kocaman bir merhaba. Tüm güzellikler sizin olsun.

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Kağıtta Balık

Balık yemekleri ister tavada, ister ızgarada  hazırlansın, ortalık batar..mutfağa sinen koku günlerce havaya yapışır.
Vereceğim tarif o kadar temiz ve pratik ki, tepsiyi yıkamaya bile gerek kalmıyor.
Tercihim lop etli, az kılçıklı balık çeşitleri, mesela somon veya levrek.
Bu yemeği genelde erkence hazırlayıp, buzdolabında bekletiyorum. Misafirler gelince ısıtılmış fırında 20-25 dakikada pişiyor ve beklese de kurumuyor.

Haydi hazırlıklara girişelim..
İstanbul'dan sevgili kardeşim Mutlu Tönbekici geldi...O namlı, şöhretli, memleketin en çok okunan köşe yazarlarından biri olsa bile, benim için halen  'Schwesterchen' (kardeşcik). Bakınız gazete Vatan. ( https://twitter.com/Tonbekici )
Mutlu beline önlüğü taktı ve 15 dakikada tüm hazırlıkları tamamladık.

Kağıtta Balık                        

Porsiyonluk hazırlanmış, az kılçıklı balık           yıkayın, deniz tuzu ile ovun
Çeşitli mevsim sebzeleri, jüliyen                      taze soğan, bol sarımsak, ıspanak, pırasa, biber, mısır.....
kapari, tane kara biber
kişniş, azıcık
defne veya ada çayı
zeytinyağı
limon dilimleri





Fırın kağıdına baştan sebzeleri boca edin, üzerine balığı yerleştirin, kalan sebzeyi, otları, yağı ve baharatları üzerine katın, balık içine gömülsün, şöyle güzelce yerleşsin.
Fırın kağıdını bohçalayın. Levrek kullandığımda kuyruğunu paketin dışında bırakıyorum, muzip görünüyor. Buyurun kağıtta balık pişirmeye hazır!!

Şirince'den en derin sevgilerimle
Müjde















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder